3194 Sayılı İmar Kanunu günümüzde yapılaşma ile ilgili temel hukuktur. Ülkemizdeki bütün yapılar bu kanun kapsamında yapılmaktadır. Bu kanunla birlikte 2960 sayılı Boğaziçi İmar Kanunu, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma kanunu ve Turizmi teşvik kanunu en önemli kanunlardır . İmar Kanunundan kaynaklanan Tam Yargı ve İptal Davaları, Yapı Ruhsatiyesi alınması, İskan problemleri , Kaçak yapı problemleri gibi konular da bu kanun kapsamında incelenir.
Ayrıca Şehir Planlama da bu kanun kapsamında yapılır. Çevre düzeni planı, nazım imar planı, Uygulama imar planı, Revizyon imar planı, ilave imar planı, Koruma Amaçlı İmar Planı, Islah İmar Planı ve Mevzii imar planları da bu kapsamda yapılır. 18. Madde uygulaması da denilen parselasyon planları, 2981 sayılı İmar Affı kanunun 10 b/c uygulamaları ve bunlardan kaynaklanan sorunlar. 23. Madde harcı, Emlak Rayiç değerlerinin yüksek belirlenmesinden kaynaklanan davalar.
SİT alanında kalan taşınmazların yeniden yapılması ( ihya), röleve, restitüsyon, restorasyon ve uygulama projelerinin yapımı sırasında ortaya çıkan sorunlar, sit alanında kalan taşınmazların takas işlemleri gibi problemlerin takibi ve çözümü konusunda çalışmaktayız.